Menu

Vakmanschap

Jarenlange ervaring

Flexibel

Van alle markten thuis

Universeel

Breed aanbod aan diensten

Tuinontwerp-nl

Tuinontwerp

Een tuin vervult veel functies. Voor een particulier kan de tuin zowel een liefhebberij zijn als een plaats waar kinderen ongestoord kunnen spelen. Voor een bedrijf is de tuin vooral een belangrijk visitekaartje.Hoveniersbedrijf Hans van den Berg Groenvoorziening spreekt met u uw tuinwensen door en ontwikkelt in nauw overleg het ontwerp voor de aanleg of de renovatie van uw gaard.U vindt elders op deze website enkele resultaten van de unieke samenwerking tussen de klant en ons bedrijf.

De particuliere tuin

Functioneel en onderhoudsarm zijn de sleutelwoorden bij deze tuin. Voor de één houdt dat in dat kinderen er vrij kunnen spelen en bewegen. Voor anderen – bijvoorbeeld de tweeverdieners – betekent het dat zij 's avonds na hun werk in hun tuin kunnen eten en er vrienden kunnen ontvangen zonder dat dit veel voorbereiding vergt. Het is een 'kijk- en- doe'-tuin voor iedere gezinssamenstelling. De particuliere tuin is onderhoudsarm.

Gazonverzorging, grondbewerking en snoeiwerk zijn zoveel mogelijk beperkt en desgewenst voeren wij dit onderhoud uit. Wij ontwerpen het beplantingsplan dusdanig dat het hele jaar kleur in deze tuin te zien is.

De bedrijfstuin

Deze tuin moet zakelijk en afgestemd zijn op de gebouwde omgeving. Daarnaast is de bedrijfstuin het visitekaartje voor de hele onderneming. Bezoekers moeten aan de hand van de tuin een indruk krijgen van de cultuur achter de ingang. Daarom vinden wij het belangrijk om uitgebreid met een onderneming te overleggen over het imago dat een bedrijf – en dus ook de tuin – wil uitstralen.

De romantische tuin

In een romantische tuin zijn combinaties van plantensoorten belangrijk. Daarnaast spelen elementen zoals bestrating, plaatsing van een vijver of een (rozen-) pergola een specifieke rol bij het creëren van een romantische sfeer. Wij hebben hiermee de afgelopen jaren veel ervaring en kennis opgedaan en wij kunnen daarom onze klanten bij hun keuzen professioneel begeleiden. De romantische tuin vergt veel onderhoud en is geschikt voor liefhebbers van tuinieren. Aanleg en tuinrenovatie geschiedt  daarom in nauw en doorlopend overleg tussen een van onze hoveniers en de klanten.

De Engelse cottagetuin

Dit is een bewerkelijke tuin die veelal is ingedeeld in compartimenten bestaande uit bijvoorbeeld een kruiden- of een bloementuin. U kunt een beroep doen op onze expertise om de diverse compartimenten logisch op elkaar af te stemmen en sfeervol in elkaar te laten overlopen. Wij geven advies over het eigen onderhoud van deze tuinen zoals het snoeien, de bestrating, de vijver of de voorjaarsbeurt. Speciale aandacht besteden wij aan de beregening, omdat een eenvoudig bedienbaar sproeisysteem de mogelijkheden van vele tuinen vergroot. Mocht het onderhoud toch teveel zijn, dan kunnen wij - afhankelijk van uw wensen - een groter of kleiner deel daarvan voor onze rekening nemen.

Kunst in de tuin

Bij deze tuinvariant staat het kunstvoorwerp centraal. De tuin heeft als doel de schoonheid van kunstvoorwerpen te ondersteunen en te omlijsten. De beplanting, de bestrating en de indeling van de tuin dienen stuk voor stuk het doel het kunstvoorwerp zo mooi mogelijk te laten uitkomen. Welk ontwerp zich daar het beste voor leent bepaalt u zelf, maar wij staan u terzijde met deskundige adviezen en suggesties. Voor dit tuinontwerp hebben wij alleen met natuurlijke en gebakken materialen gewerkt. Hierdoor onstaat een zeer aparte sfeer. Deze tuin, de vormen,  ervaar je als zeer natuurlijk. Ondanks de relatief kleine afmeting van de tuin, krijg je door dit ontwerp toch een ruimtelijke werking. In feite de natuur dicht bij huis.

Hans van den Berg Groenvoorziening logo
Hans van den Berg Groenvoorziening

Copyright © 2023 | Alle rechten voorbehouden Hans van den Berg Groenvoorziening

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap | Site index| Privacyverklaring | Cookieverklaring